Solarly

Hoe goed zijn Jinko Solar zonnepanelen?

2 minuten leestijd

Robin van Mil

LinkedIn

De vraag naar duurzame energie neemt wereldwijd toe en zonnepanelen spelen een cruciale rol in deze energietransitie. Jinko Solar, opgericht in 2006, heeft al snel naam gemaakt als één van 's werelds toonaangevende fabrikanten van zonnepanelen. De visie van Jinko Solar is duidelijk: duurzame energie toegankelijk maken voor iedereen. De connectie met de duurzame wereld gaat overigens verder dan alleen de producten die ze aanbieden. Jinko Solar heeft zich namelijk gecommitteerd aan milieuvriendelijke productieprocessen en het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Het ontwerp

Traditionele zonnepanelen, met hun uniforme uiterlijk en gestandaardiseerde zonnecellen, hebben decennialang de basis gevormd voor de zonnesystemen in Nederland. Hoewel deze zonnesystemen hun waarde hebben bewezen en een stabiele born van hernieuwbare energie zijn, hebben ze toch nog enige beperkingen onder specifieke omstandigheden. Echter, in de zoektocht naar optimalisatie en verbetering heeft Jinko Solar innovatieve ontwerpen ontwikkeld.

N-Panelen

Jinko Solar onderscheidt zich in de zonne-energiebranche door gebruik te maken van innovatieve ontwerpen, waaronder de N-panelen. N-panelen, ook wel bekend als bifaciale panelen, zijn geavanceerde panelen en kunnen in tegenstelling tot traditionele panelen het zonlicht absorberen van beide zijden. Deze eigenschap vergoot de efficiëntie van het paneel behoorlijk. Of het nou direct zonlicht is aan de voorkant, of gerefecteerd licht van de nabijgelegen oppervlakken aan de achterkant; N-panelen maximaliseren de totale opbrengst.

Volledige en halve cellen

Zonnecellen kunnen gezien worden als de drijfveren voor het opwekken van zonne-energie. Jinko Solar onderscheidt zich met name omtrent dit belangrijke component door een unieke aanpak te hanteren, waarbij zowel volledige als halve cellen worden gebruikt in hun zonnepanelen.

Volle cellen excelleren in het genereren van een hoog rendement per oppervlakte, wat resulteert in een indrukwekkende energieproductie binnen een (beperkte) ruimte. Halve cellen daarentegen bieden een geoptimaliseerde prestatie, met name in uitdagende omstandigheden zoals schaduwvorming.

Technologie

De zonnepanelen van Jinko Solar staan bekend om hun indrukwekkende rendement. Dit indrukwekkend rendement is te danken aan de geavanceerde technologieën die worden geïntegreerd in hun zonnepanelen, waaronder de bekende PERC.

PERC (Passivated Emitter Rear Cell) is een geavanceerde technologie die is ontworpen om de lichtabsorptie van de zonnecellen te optimaliseren, en daarmee de algehele efficiëntie te verhogen. in de traditionele zonnecellen kan een deel van het zonlicht weerkaatsen zonder te worden geabsorbeerd. Middels PERC wordt dit probleem verholpen.

Aantrekkelijke optie

Jinko Solar heeft een groot aandeel in het bevorderen van duurzame energie en heeft zich gevestigd als betrouwbare fabrikant. Met de innovatieve ontwerpen en geavanceerde technologieën wordt het indrukwekkend rendement van hun zonnepanelen behaald. Dit maakt de Jinko zonnepanelen een aantrekkelijke optie voor zowel particulieren als bedrijven die streven naar een groene toekomst.

Veelgestelde vragen

Uitgelicht

ZonnepanelenCard image

cardRobin van Mil

De salderingsregeling blijft voorlopig bestaan

Na een periode van onzekerheid heeft de Eerste kamer toch de knoop doorgehakt. De salderingsregeling blijft voorlopig nog bestaan

ZonnepanelenCard image

cardRobin van Mil

Eerste Kamer hakt knoop door: Salderingsregeling blijft voorlopig bestaan

De salderingsregeling stimuleert men om te investeren in duurzame energie. Echter wil de Tweede Kamer dit afbouwen, maar vindt de Eerste Kamer hiervan?

ZonnepanelenCard image

cardRobin van Mil

De levensduur van een zonnedakpan

Zonnedakpannen worden steeds populairder. Deze innovatieve uitvinding heeft een hoop voordelen, maar voor hoelang kan men hiervan genieten?