Solarly

Waar moet ik mijn zonnepanelen aanmelden?

1 minuten leestijd

Joshua Bolk

LinkedIn

Het aanmelden van je zonnepanelen is een belangrijke stap om te profiteren van de voordelen van je duurzame investering. Maar waar kan je dit proces van aanmelding eigenlijk doen?

Energieleveren.nl

Het aanmelden van zonnepanelen vindt plaats op energieleveren.nl, een website beheerd door de Nederlandse regionale netbeheerders. Op deze gebruiksvriendelijke website vind je het specifieke proces voor het registreren van jouw zonnepanelen. Deze website wordt beheerd door de regionale netbeheerders van Nederland. De netbeheerders in Nederland zijn Coteq, Enexis, Liander, Rendo, Stedin, Westland Infra en Tennet.

Aanmeldingsproces

Op deze website vind je een eenvoudig formulier waar je je adresgegevens in kunt vullen gepaard met de laatste 6 cijfers van je energiemeter. Met deze gegevens kan je het proces voor het aanmelden starten.

Zodra deze informatie is ingediend, wordt deze beoordeeld en goedgekeurd door jouw netbeheerder. Hierover ontvang je een bevestigingsmail. Hoewel afhankelijk van jouw netbeheerder, duurt dit gemiddeld ongeveer 5 werkdagen.

Voordelen aanmelden zonnepanelen

Door dit proces te voltooien, voldoe je niet alleen aan de vereiste procedures, maar maak je ook aanspraak op belangrijke voordelen. Het op tijd aanmelden van je zonne-systeem op energieleveren.nl opent de deur naar terugleververgoedingen (saldering) en het in orde stellen van de juiste systeemeisen. Zo checkt de netbeheerder bijvoorbeeld of je meter wel voldoet aan de eisen voor teruglevering.

Verplicht

Het is in Nederland verplicht om je zonnepanelen aan te melden. Doe je dit niet, dan kan de netbeheerder jouw saldering weigeren. Energieleveren.nl is de bestemming waar je jouw zonnepanelen moet aanmelden. Zorg ervoor dat je deze stap niet mist om ten volle te profiteren van je duurzame energieopwekking.

Veelgestelde vragen

Uitgelicht

ZonnepanelenCard image

cardRobin van Mil

De salderingsregeling blijft voorlopig bestaan

Na een periode van onzekerheid heeft de Eerste kamer toch de knoop doorgehakt. De salderingsregeling blijft voorlopig nog bestaan

ZonnepanelenCard image

cardRobin van Mil

Eerste Kamer hakt knoop door: Salderingsregeling blijft voorlopig bestaan

De salderingsregeling stimuleert men om te investeren in duurzame energie. Echter wil de Tweede Kamer dit afbouwen, maar vindt de Eerste Kamer hiervan?

ZonnepanelenCard image

cardRobin van Mil

De levensduur van een zonnedakpan

Zonnedakpannen worden steeds populairder. Deze innovatieve uitvinding heeft een hoop voordelen, maar voor hoelang kan men hiervan genieten?